AMSTERDAM - Wil u meer weten over wooncoöperaties? Tips ontvangen van wooncoöperaties die al eerder aan de slag zijn gegaan? Kom dan op 12 september naar de bijeenkomst over wooncoöperaties.

Datum: dinsdag 12 september 2017
Tijdstip
: 17.30 -19.30 uur
Locatie: Vergadercentrum aan de Voormalige Stadstimmertuin 4 (Congreszaal), Amsterdam

Programma

Onderwerpen die tijdens de bijeenkomst onder meer aan bod komen zijn: bouwen met een wooncoöperatie, hoe pak je het aan? Hoe verloopt de selectieprocedure? Waar liggen de pilotlocaties?

We sluiten af met een borrel, waar u onder het genot van een drankje kennis kunt maken met andere geïnteresseerden en ervaringen kunt uitwisselen met initiatiefnemers.

Wat is een wooncoöperatie?

Een wooncoöperatie is een vorm van zelfbouw waarbij een (coöperatieve) vereniging de erfpachter wordt en de woningen verhuurt aan haar leden. De wooncoöperatie is de eigenaar van het onroerend goed. Het dagelijks bestuur van het coöperatief en de verantwoordelijkheid van het beheervan het gebouw ligt bij de bewoners.

Pilot wooncoöperatie Centrumeiland

Op 8 juli is de eerste pilot voor een wooncoöperatie gestart op Centrumeiland. De inschrijving hiervoor loopt nog tot 29 september 2017. Meer over de pilot.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente in samenwerking met WOON!