AMSTERDAM - Donderdag 29 juni is er een bewonersbijeenkomst over de aanpak van het Joris Ivensplein op IJburg. Samen met een grote groep bewoners en andere betrokkenen heeft stadsdeel Oost vorig jaar de verbeterpunten op en rondom het plein besproken. Nu ligt er een conceptontwerp klaar voor de herinrichting van het plein.

Terugblik

Samen met een grote groep bewoners en andere betrokkenen heeft stadsdeel Oost vorig jaar de verbeterpunten op en rondom het plein besproken. Zo ervaren bewoners overlast en bleek er ontevredenheid te zijn over de verkeersveiligheid en de gehele inrichting van het plein.

Het is u vast niet ontgaan dat een aantal maatregelen zijn getroffen. Zo zijn er veilige speeltijden gekomen voor de schoolkinderen doordat auto’s dan niet op het plein kunnen, zijn aan de zijde van het Piet Zwarthof de trappen versmald, door bewoners zelf bloembakken neergezet en is er een kleurrijke mozaïekbank geplaatst.

Deze maatregelen zijn nog onvoldoende voor een prettig en veilig plein. Er is meer nodig.

Conceptontwerp herinrichting plein

Het stadsdeel heeft het voornemen nog een aantal grotere fysieke aanpassingen van het plein te realiseren. Voor de herinrichting van het plein ligt nu een eerste concept. Dit is tot stand gekomen aan de hand van de verzamelde informatie vorig jaar. Dit voorstel presenteren wij 29 juni aan u en horen daarop graag uw reactie.

Verkeersveiligheid en overlast

Verschillende partijen zijn aan de slag gegaan om de leefbaarheid en veiligheid te verbeteren. De overlast en verkeersveiligheid op en om het plein zijn helaas nog niet op orde en krijgen aandacht tijdens de bijeenkomst.

Tijd en locatie

Datum: donderdag 29 juni 2017
Tijd: 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)
Waar: Daltonschool Neptunus, Piet Zwarthof 2

Programma

 • Welkom, terugblik en waar staan we nu?
 • Presentatie schetsontwerp openbare ruimte
 • Thematische tafels:
  - Ontwerp openbare ruimte
  - Veiligheid en overlast
  - Ontwikkelingen winkelcentrum
  - Overige onderwerpen, waaronder verlichting Piet Zwarthof
 • Afsluiting om 21.30 uur