AMSTERDAM - Vandaag, 8 maart 2022, heeft Hiltje Berkenbosch de Amsterdamspeld ontvangen uit handen van Flora Breemer, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuid. Zij krijgt de onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor ouderen en anderstaligen.


Berkenbosch zette zich jarenlang in voor het project Samenspraak van het Gilde Amsterdam. Hier leerde ze anderstaligen de Nederlandse taal beter te spreken en te verstaan door informeel contact met een Nederlandssprekende stadgenoot te organiseren. Daarnaast was zij ruim vijftien jaar actief bij de Ouderen Adviesraad, was zij initiatiefneemster voor de buurt jeu de boules en zette zij zich in als vrijwilliger bij de Vereniging Groengrijs, die elektrische touringcars en minibussen ter beschikking stelt aan sociaal-maatschappelijke organisaties. Uitstapjes met de 'Groengrijsbus' halen mensen uit hun isolement en zorgen voor sociale cohesie.

Vanwege haar inzet voor Amsterdam, met name voor anderstaligen en ouderen, ontvangt Berkenbosch de Amsterdamspeld.

Amsterdamspeld

De Amsterdamspeld is bedoeld voor Amsterdammers die zich minimaal vijf jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Amsterdamse samenleving op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied. En voor personen die eenmalig een unieke prestatie hebben verricht voor de Amsterdamse samenleving.