AMSTERDAM - Vandaag, zondag 9 oktober 2022, is Gerardus ('Ger') Kohn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Kohn ontving de Koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgermeester Sofyan Mbarki tijdens het clubkampioenschap van ARC Ulysses in Amsterdam.


Gerardus Kohn is vanaf 1963 lid van ARC Ulysses, een wielervereniging voor jong en oud in Amsterdam Noord. Sinds de jaren zeventig van vorig eeuw is Kohn bestuurslid van ARC Ulysses. Hij was onder andere voorzitter en secretaris.

De heer Kohn heeft veel betekend voor de vereniging en het wielrennen in Amsterdam-Noord en ver daarbuiten . Hij organiseerde onder meer meerdere geliefde wielerrondes in en om Amsterdam.

Inmiddels heeft Ger Kohn zich teruggetrokken uit het bestuur van de vereniging, maar hij zal zijn jury werk en crossparcours activiteiten nog een paar jaar voortzetten.

Orde van Oranje-Nassau

Een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau wordt verleend aan personen die zich lange tijd persoonlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij, de Staat of het Koninklijk Huis. Er zijn zes graden in de Orde van Oranje-Nassau: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid.