AMSTERDAM - Vandaag, zaterdag 21 mei 2022, is Henk van Raaij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de koninklijke onderscheiding vanwege zijn decennialange vrijwillige inzet bij Tuinpark Ons Buiten. Van Raaij ontving de onderscheiding uit handen van locoburgemeester Marieke van Doorninck.


Sinds 1962 is Van Raaij vrijwilliger bij Tuinpark Ons Buiten en sinds 2016 is hij actief als bestuurslid. Van Raaij is voorzitter van de bouw en technische commissie en 'ploegbaas' van de 65-plus vrijwilligers, die het onderhoud van de algemene tuin en de opstallen verzorgen. Ook is hij betrokken bij de organisatie van activiteiten en festiviteiten op het park.

Door de jaren heen heeft Van Raaij aan vele bouwprojecten op het park bijgedragen en verzorgde hij de gereedschappen en materialen. Ook hielp hij mensen die het moeilijk hadden met het onderhoud van hun tuin en huishoudelijke activiteiten.

Vanwege zijn jarenlange inzet en bijdrage aan de vereniging en het verenigingsgevoel is Van Raaij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.