AMSTERDAM - Wat valt op als u over straat loopt? Misschien wel rondslingerend vuil, een defecte straatlantaarn of juist een schoon en gezellig verlicht plein. U vindt het vast erg belangrijk dat uw buurt er goed uitziet. Misschien wijst de gemeente u er weleens op dat het beter kan. Veel bewoners doen dat door 14020 te bellen of online via een Melding Openbare Ruimte Amsterdam (MORA). Waar moet u dan precies op letten?

Tijdens een schouw met experts van de gemeente kunnen bewoners van Zuidoost zelf leren hoe met een professioneel oog gekeken kan worden naar de openbare ruimte en hoe deze verder te verbeteren is. Op de vergadering van de bestuurscommissie Zuidoost op dinsdag 17 oktober dit jaar, wordt dit haarfijn uitgelegd.

Programma

Het programma van die avond start met een echte schouw. Van 18.30 tot 19.30 uur loopt u dan mee met de experts van de gemeente. Zij leren u dan hoe ze zelf naar de openbare ruimte kijken. Daarna van 19.30 tot 21.00 leggen ze precies uit wat zij met die meldingen doen. Wilt u daarna nog meer weten? Dan kunt u na de vergadering vragen stellen aan de deskundigen van de gemeente.

Waar en wanneer?

De vergadering van 17 oktober wordt gehouden bij Buurthuis Anansi, Daalwijkdreef 11 in Amsterdam Zuidoost. Het begint om 18.30 uur met een schouw. Wilt nu niet meelopen met de schouw, maar wel de vergadering bijwonen, dan kunt vanaf 19.30 uur naar buurthuis Anansi komen.

Meer weten over de bestuurscommissie Zuidoost? www.amsterdam.nl/zuidoost.