AMSTERDAM- Vraagt u zich wel eens af hoe het er in een ander stadsdeel aan toe gaat? Hoe het leven er is, welke mensen er wonen en wat er allemaal te doen is? Grijp dan uw kans en bezoek 24H (24 uur) Amsterdam.

24H Amsterdam laat mensen op een nieuwe manier kennismaken met alle stadsdelen. In april was Oost al aan bod, op 14 september is het de beurt aan Nieuw-West. Theaters, musea, kerken, winkels, bars, hotels en clubs openen hun deuren. Iedereen is welkom, ook mensen van buiten de stad. Of u nu creatief of sportief bent, van natuur, kunst, dans, muziek of lekker eten en drinken houdt, of iets met de kids wilt doen: er is voor ieder wat wils.

Een greep uit het programma:

Workshop Hiphop dans

Leer dansen van de beste in het festivalhart. Professioneel danser, choreograaf en coach Nedda Sou leert u alles wat ze kan in een workshop hiphop dans.Tijd: van 11.00 tot 15.00 uur

Waar: Meer en Vaart 300


Bouw uw eigen broodje Sloterdijk

Bij Grand Café Hermes komt u voor de goede verhalen over 20 jaar Sloterdijk en voor lekkere broodjes. Onder leiding van de broodjes-experts van Hermes kunt u uw eigen Broodje Sloterdijk in elkaar draaien.

Tijd: van 11.00 tot 15.00 uur

Waar: Orlyplein 150

Het verhalenpodium (voor jong en oud)

Ontmoet stadsdeelgenoten uit het mooie Nieuw-West en laat u meenemen in de wondere wereld van de letteren door toonaangevende verhalenmakers en -vertellers, zoals Nachtburgemeester Shamiro van der Geld en spoken word-artiest/presentator Elten Kiene.

Tijd: 12.00-12.30 uur, 13.00- 13.30 uur, 14.00-14.30 uur

Waar: Louwesweg 1


Urban boulderen

Met een hoogte van 15 meter en 200 m2 vloeroppervlak is Mountain Network Amsterdam één van de grootste boulderhallen van Nederland. Een ideaal speelveld om de basisregels en technieken van het boulderen eigen te maken en daarna direct in de praktijk toe te passen.

Tijd: van 13.00 tot 17.00 uur

Waar: Erasmusgracht 291

Street art tour met een twist

Street Art Museum Amsterdam (SAMA) neemt u mee op een rondleiding door Nieuw-West om de mooiste street art en de achtergrondverhalen met u te delen. De collectie van SAMA bestaat uit meer dan 300 kunstwerken.

Tijd: van 14.00 tot 16.00 uur

Waar: Immanuel Kanthof 1

Bekijk het hele programma van 24H Nieuw-West op iamsterdam.com.