AMSTERDAM - In de moeilijke coronatijd hebben we ontdekt hoe fijn het is om buiten te zijn. We leerden nieuwe plekken kennen, ontmoetten nieuwe mensen, ademden schonere lucht in. Dat gevoel willen we vasthouden. Daarom is er nu een bijeenkomst én een prijsvraag.

We geven de komende tijd alle vrijheid aan initiatieven en experimenten die de publieke ruimte op een nieuwe manier benutten. De ruimte voor eigen initiatief past bij onze stad, met zijn traditie van broedplaatsen en pop-up initiatieven, zo schrijft burgemeester Halsema in haar oproep aan de stad om mee te werken aan meer ruimte en levendigheid.

Prijsvraag

Heeft u een origineel idee, een uitvoerbaar experiment of broedt u op een initiatief met meerwaarde voor uw straat, buurt of wijk? Heeft u ook al een geschikte plek op het oog? Doe dan mee met de prijsvraag en stuur voor 1 november uw idee in. Het beste idee wint € 5.000,- én ondersteuning bij de uitvoering.

Doe mee!
We ondersteunen initiatieven van bewoners, ondernemers en andere creatievelingen trouwens ook op andere manieren. Kijk op onze website voor een overzicht van de subsidiemogelijkheden per stadsdeel.

Bijeenkomst ‘Meer ruimte en levendigheid in de stad’
De openbare ruimte kan ook in een grote, drukke stad een plek zijn waar we ons juist prettig voelen. Maar wat is daarvoor nodig, en wat kunnen de gemeente en Amsterdammers zelf bijdragen? We nodigen u van harte uit om over zulke vragen in gesprek te gaan tijdens de bijeenkomst ‘Meer ruimte en levendigheid in de stad’ op donderdag 30 september. Praat met gemeentebestuurders, wetenschappers en initiatiefnemers over de ruimte die van ons allemaal is, en die we zo mooi en prettig mogelijk willen inrichten. We organiseren dit samen met The School of Life Amsterdam en Thrive Amsterdam Mentaal Gezond.

Meer informatie en aanmelden