AMSTERDAM - Vandaag, donderdag 2 januari, is op last van burgemeester Halsema een woning aan het Langswater gesloten. De woning is per direct voor drie maanden gesloten op grond van de Opiumwet.


Uit de politierapportage blijkt dat in de woning drugs is aangetroffen en goederen ten behoeve van handel in drugs. Er zijn onder andere 7 kilo cocaïne, een sealapparaat, een aantal weegschalen, een geldtelmachine, mobiele telefoons en GSM-jammers aangetroffen in de woning. Eerder dit jaar is er ook al drugs in de woning aangetroffen. Onduidelijk is gebleven of de woning feitelijk wordt bewoond.

De aanwezigheid van drugs in de woning en de goederen voor het handelen in drugs vormen een gevaar voor de openbare orde en kunnen leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen, is de woning per direct voor drie maanden gesloten.