AMSTERDAM - Donderdag 7 januari, is op last van burgemeester Halsema een woning aan de Brouwersgracht gesloten. De woning is per direct voor drie maanden gesloten op grond van de Opiumwet.

Ter bestrijding van spookbewoning stelde de politie een onderzoek in naar de woning aan de Brouwersgracht. In de woning werd een handelshoeveelheid drugs, een grote hoeveelheid contant geld en meerdere attributen voor het verpakken en verwerken van drugs aangetroffen, zoals een vacuümmachine en een weegschaal. Uit het politieonderzoek blijkt ook dat de personen die de woning feitelijk bewonen andere bewoners zijn dan de personen die staan ingeschreven op het adres. Volgens de politie is er dus sprake van spookbewoning.

De aanwezigheid van handelshoeveelheden drugs vormt een gevaar voor de openbare orde en kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden door de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen, is de woning per direct voor drie maanden gesloten.