AMSTERDAM - Vandaag, op donderdag 30 mei, ontvangt René Froger de Andreaspenning uit handen van locoburgemeester Touria Meliani. Hij ontvangt de onderscheiding wegens zijn inzet als ambassadeur voor de stad Amsterdam en voor zijn inspanningen voor verschillende goede doelen.

In 2005 stond René Froger voor het eerst met Gerard Joling en Gordon als de Toppers in de (toen nog) Arena. De Toppers trekken vele fans uit heel Nederland. René Froger is als bedenker van ‘Toppers in Concert’ een belangrijke ambassadeur voor de Johan Cruijff Arena en voor de stad Amsterdam. Dit jaar viert ‘Toppers in Concert’ haar vijftiende jubileum.

Naast zijn muzikale carrière zet de zanger zich in voor vele goede doelen, onder andere voor Voedselbanken Nederland, Stichting het Vergeten Kind, Alpe d’HuZes, KWF Kankerbestrijding, Kika, CliniClowns, City Swim Amsterdam, het Rode Kruis en het Astma fonds. Froger heeft grote bewondering voor mensen die zich belangeloos inzetten voor de maatschappij en daarom zet hij elk jaar honderden vrijwilligers in het zonnetje.

Andreaspenning
De Andreaspenning wordt toegekend aan personen die grote prestaties hebben verricht op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied voor Amsterdam met een landelijke uitstraling. En voor personen die zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een maatschappelijk doel hebben ingezet.