AMSTERDAM - Vandaag, vrijdag 26 januari, heeft Paul Erik Hofman de Andreaspenning ontvangen uit handen van stadsdeelbestuurder Rocco Piers (Zuid). Hofman ontving de onderscheiding tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Grey Pride Werkgroep Zuid.


Paul Hofman verzorgt inmiddels vijftien jaar de glossy Q: een magazine met portretten van ‘regenboogouderen’ uit stadsdeel Zuid. Ook is hij organisator van de maandelijkse regenbooglezing in de Oranjekerk en andere bijeenkomsten voor de LHBTIQ+- gemeenschap.

In de werkgroep Grey Pride Zuid heeft Hofman, als enige vrijwilliger in deze werkgroep, veel werk op zich genomen. Door zijn inzet is de Gaykrant na het faillissement behouden als digitale krant voor de Nederlandse LHBTIQ+- gemeenschap.

Daarnaast heeft Paul Hofman elf jaar lang veel betekend voor de voedselbank in de Vredeskerk. Hofman was op vrijwillige basis werkzaam als een ‘intaker’.

Vanwege de bijdrage die Hofman als vrijwilliger heeft geleverd aan de stad, ontvangt Hofman de Andreaspenning.

Andreaspenning

De Andreaspenning wordt toegekend aan personen die grote prestaties hebben verricht op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied voor Amsterdam met een landelijke uitstraling, en aan personen die zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een maatschappelijk doel hebben ingezet.