AMSTERDAM - Vandaag, 2 juni 2021, heeft Ger Geldhof de Andreaspenning ontvangen uit handen van locoburgemeester Victor Everhardt. Hij ontvangt de onderscheiding voor zijn jarenlange werk voor de ondernemingsraad van het Gemeentevervoerbedrijf (GVB). Hij leidde de ondernemingsraad namens vakbond FNV gedurende 28 jaar.


De heer Geldhof begon in 1979 als buschauffeur bij het GVB. Al snel raakte hij geïnteresseerd in de belangenbehartiging. In 1983 werd hij secretaris van de vakbondsgroep, en in 1993 nam hij het voorzitterschap van de ondernemingsraad op zich.

Als voorzitter van de ondernemingsraad is de heer Geldhof jarenlang een steun en toeverlaat geweest voor de collega's bij het GVB in vaak roerige tijden, als belangenbehartiger en ervaringsdeskundige. Hij durfde indien nodig de confrontatie aan te gaan, droeg werkbare alternatieven aan en speelde een belangrijke rol bij de beslissing om het GVB niet op te splitsen.

Na 28 jaar voorzitterschap van de ondernemingsraad van het GVB geeft de heer Geldhof het stokje over. Ter gelegenheid van zijn afscheid ontvangt hij de Andreaspenning.

Andreaspenning
De Andreaspenning wordt toegekend aan personen die grote prestaties hebben verricht op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied voor Amsterdam met een landelijke uitstraling, en aan personen die zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een maatschappelijk doel hebben ingezet.