AMSTERDAM - Op vrijdag 30 november ontvangt mevrouw Jacomina Polona Sophie Offerhaus - Stoop van Goudswaard de Andreaspenning voor haar 12,5 jaar vrijwilligerswerk en belangrijke bijdrage aan Dress for Success in Amsterdam. Dress for Success is een internationale vrijwilligersorganisatie die mensen met een krappe beurs gratis voorziet van representatieve kleding. Mevrouw Offerhaus krijgt de onderscheiding uit handen van loco-burgemeester Groot Wassink.

Mevrouw Offerhaus maakte in 1998 in New York kennis met Dress for Succes. Geïnspireerd door de activiteiten van deze organisatie, en het achterliggende idee dat een baan zorgt voor economische onafhankelijkheid, heeft ze een Amsterdamse vestiging opgericht in samenwerking met de Protestantse Kerk Amsterdam. Sindsdien heeft mevrouw Offerhaus zich onbezoldigd voor deze organisatie ingezet.

Dress for Success is in Amsterdam inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met 50 vrijwilligers. De organisatie beschikt over een eigen winkel aan de Burgemeester de Vlugtlaan. Er komen jaarlijks ongeveer 1.000 Amsterdammers (mannen én vrouwen) met een uitkering of minimum inkomen aankloppen voor ondersteuning. Mevrouw Offerhaus heeft jarenlang op enthousiaste en onbaatzuchtige wijze mensen optimaal voorbereid op hun sollicitatiegesprek. Voor circa 6o procent van de klanten leidt het sollicitatiegesprek tot een baan.

Andreaspenning
De Andreaspenning wordt toegekend aan personen die grote prestaties hebben verricht op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied voor Amsterdam met een landelijke uitstraling. En voor personen die zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een maatschappelijk doel hebben ingezet.