AMSTERDAM - Vandaag, 6 november 2019, ontving Jan van der Pol een gemeentelijke onderscheiding uit handen van Maarten Poorter, stadsdeelvoorzitter in Amsterdam Oost. Tijdens zijn wekelijkse voetbaltraining met het Old Stars Walking football team ontving hij de gemeentelijke onderscheiding.

De heer Van der Pol zet zich al langere tijd in voor de belangen van het Amsterdamse voetbal. Hij was het langst actief voor zijn eigenlijk voetbalvereniging Geuzen Middenmeer.

De heer Van der Pol was van 1975 tot 2019 secretaris van deze grote vereniging. Daarnaast was hij ook sinds 2001 actief als lid van de tuchtcommissie van de KNVB waarvoor hij onder andere zogenaamde risicowedstrijden bezocht. De samenwerking van de KNVB district West I en Stichting Sportpark Voorland met de heer Van der Pol verliepen plezierig. In november 2014 is hij door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond voor zijn inzet benoemd tot lid van verdienste. De heer Van der Pol is naast zijn vrijwilligerswerk in de voetbalwereld ook een aantal jaren in Amsterdam lid geweest van de vrijwillige politie.

De heer Van der Pol heeft zich gedurende tientallen jaren als vrijwilliger ingezet voor de Amsterdamse samenleving en ontvangt een gemeentelijke onderscheiding voor zijn verdiensten.

Andreaspenning
De Andreaspenning wordt toegekend aan personen die grote prestaties hebben verricht op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied voor Amsterdam met een landelijke uitstraling. n voor personen die zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een maatschappelijk doel hebben ingezet.