AMSTERDAM - Op dinsdag 28 januari ontvangt Mary Anne Koningsberger - De Jong uit handen van stadsdeelvoorzitter Mascha ten Bruggencate de Amsterdamspeld wegens haar vrijwillige inzet als bestuurslid van KWF Kankerbestrijding Amsterdam.


Mevrouw Koningsberger is meer dan vijf jaar vrijwilliger geweest voor het bestuur van de KWF Kankerbestrijding Amsterdam, als woordvoerder en bestuurslid evenementen. Zij heeft zich intensief en met succes ingespannen om KWF onder de aandacht te brengen en geld op te halen voor onderzoek.

Gedurende anderhalf jaar heeft mevrouw Koningsberger deelgenomen aan het buddyproject van het Rode Kruis. Zij was als buddy gekoppeld aan een oudere dame in Amsterdam. Samen deden zij boodschappen, kookten ze en brachten ze tijd met elkaar door.

Amsterdamspeld
De Amsterdamspeld is bedoeld voor Amsterdammers die zich minimaal vijf jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Amsterdamse samenleving op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied. En voor personen die eenmalig een unieke prestatie hebben verricht voor de Amsterdamse samenleving.