AMSTERDAM - Vandaag, donderdag 1 oktober, hebben Anneke Huijgen en Mary van Vucht uit handen van stadsdeelbestuurder Flora Breemer de Amsterdamspeld ontvangen voor hun jarenlange vrijwillige inzet voor StadsdorpZuid. StadsdorpZuid heeft als doel om senioren op een veilige en gezonde manier langer thuis te laten wonen.


Anneke Huijgen en Mary van Vucht zijn vanaf 2010 actieve vrijwilligers voor StadsdorpZuid. Mevrouw Huijgen was coördinator, ondersteunde het bestuur, en was verantwoordelijk voor de nieuwsbrief, de ledenadministratie en de organisatie van het landelijk congres. Ook zette zij zich in voor het verspreiden van het Stadsdorp model.

Mevrouw Van Vucht heeft veel betekend voor StadsdorpZuid tijdens de opbouwfase. Ze was lid en voorzitter van de werkgroep communicatie, organiseerde evenementen en ze spoorde leden en buurtbewoners aan om meer gebruik te maken van smartphones en iPads. Stedelijk en landelijk manifesteerde mevrouw Van Vucht zich met voorzitter Jacques Allegro als pleitbezorger van het idee om door middel van Stadsdorpen ouderen zo lang mogelijk veilig in hun eigen huis en buurt te laten wonen.