AMSTERDAM - Vandaag, 25 juli 2022, heeft Wies Minneboo-Vermie de Amsterdamspeld ontvangen uit handen van Sandra Doevendans, lid dagelijks bestuur Nieuw-West. Minneboo-Vermie krijgt de onderscheiding voor haar jarenlange vrijwilligerswerk voor haar medebewoners in het seniorenwooncomplex aan de Van Abbestraat in Amsterdam Nieuw-West.

Toen mevrouw Minneboo-Vermie in 1997 in het seniorencomplex kwam wonen was zij één van de eersten die zich aanmeldde om als vrijwilliger activiteiten te organiseren voor de huurders. In de gemeenschappelijke 'huiskamer' van het complex organiseert zij sindsdien het koffie-uurtje op de maandagochtenden, maar ook wekelijks kalverjas- en spelletjesavonden, en af en toe een feest- of muziekavond.

Op negentigjarige leeftijd is zij nog steeds de spil van alle activiteiten in het wooncomplex. Dankzij de activiteiten die Minneboo-Vermie organiseert kunnen bewoners lief en leed met elkaar delen en worden nieuwe bewoners warm welkom geheten.

Vanwege haar jarenlange vrijwillige inzet voor de buurt en de bewoners van complex Abbestraat ontvangt Wies Minneboo-Vermie de Amsterdamspeld.

Amsterdamspeld
De Amsterdamspeld is bedoeld voor Amsterdammers die zich minimaal vijf jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Amsterdamse samenleving op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied. En voor personen die eenmalig een unieke prestatie hebben verricht voor de Amsterdamse samenleving.