AMSTERDAM - Vandaag, donderdag 15 juni, hebben Jan Vermist en Harry van Hartingsveldt een Amsterdamspeld ontvangen uit handen van Emre Ünver, stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Nieuw-West. Het duo ontving de onderscheiding vanwege hun jarenlange inzet als diskjockey in verpleeghuis Jan Bonga van Amsta.

Voor de bewoners van verpleeghuis Jan Bonga in Amsterdam Geuzenveld is muziek onmisbaar.. Sinds 1997 draaien Jan Vermist en (later) Harry Hartingsveldt plaatjes voor de inwoners van het verpleeghuis. Hartingsveldt heeft daarnaast een muziekarchief opgesteld in de studio van het verpleeghuis. Ook organiseerde hij muziekmiddagen op andere locaties van Amsta.

Naast hun rol als dj’s hebben beide heren zich de afgelopen jaren ook ingezet bij diverse activiteiten en vrijwilligerstaken binnen het verpleeghuis. Zo was Vermist jarenlang actief voor de caravanclub en organiseerde hij uitstapjes voor bewoners. Hartingsveldt was bij die uitstapjes de chauffeur. Hij verzorgde daarnaast muziekmiddagen bij Stichting Philadelphia in Amsterdam Noord.

Wegens hun jarenlange vrijwillige inzet voor het welzijn van de bewoners van verpleeghuis Jan Bonga ontvangen Jan Vermist en Harry van Hartingsveldt de Amsterdamspeld tijdens hun afscheid bij Amsta.

Amsterdamspeld

De Amsterdamspeld wordt uitgereikt aan Amsterdammers die zich minimaal vijf jaar op bijzondere wijze en onbetaald hebben ingezet voor de Amsterdamse samenleving op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied. En voor personen die eenmalig een unieke prestatie hebben verricht voor de Amsterdamse samenleving.