AMSTERDAM - Vandaag, 9 december 2021, heeft Leo van der Haagen de Amsterdamspeld ontvangen wegens zijn jarenlange bijdrage als voorzitter van de winkeliersvereniging Belgiëplein. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens het 25-jarig bestaan van het winkelcentrum door Ronald Mauer, lid dagelijks bestuur Nieuw-West.


De afgelopen 25 jaar heeft de heer Van der Haagen flinke inspanningen geleverd om van het Belgiëplein een gezellig en aantrekkelijk winkelcentrum te maken. Zijn werk als voorzitter van de winkeliersvereniging heeft ervoor gezorgd dat bezoekers, bewoners en ondernemers zich meer verbonden voelen met het plein.

Vanwege de jarenlange bijdrage die de heer Van der Haagen heeft geleverd aan de levendigheid van het Belgiëplein ontvangt hij de Amsterdamspeld.

Amsterdamspeld
De Amsterdamspeld is bedoeld voor Amsterdammers die zich minimaal vijf jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Amsterdamse samenleving op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied. En voor personen die eenmalig een unieke prestatie hebben verricht voor de Amsterdamse samenleving.