AMSTERDAM - Vandaag heeft mevrouw Petronella (Nellie) Ebbelaar uit handen van wethouder Marjolein Moorman de Amsterdamspeld ontvangen wegens haar jarenlange inzet als pedagogisch medewerker voor kinderdagverblijf IJsterk op locatie De Regenboog.

Na ruim 46 jaar werkzaam te zijn geweest bij kinderdagverblijf De Regenboog in de Spaarndammerbuurt gaat Ebbelaar met pensioen. Zij heeft zich al die jaren met hart en ziel ingezet voor de allerjongste generatie Amsterdammers en was een steun en toeverlaat voor de ouders. Ook zette mevrouw Ebbelaar zich naast haar werk in voor de belangen van haar collega’s en de organisatie in de ondernemingsraad.

Vanwege de belangrijke bijdrage die Nellie Ebbelaar heeft geleverd aan de ontwikkeling van kinderopvang De Regenboog en als erkenning voor haar langdurige inzet als pedagogisch medewerker krijgt zij de Amsterdamspeld toegekend.

Amsterdamspeld
De Amsterdamspeld is bedoeld voor Amsterdammers die zich minimaal vijf jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Amsterdamse samenleving op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied. En voor personen die eenmalig een unieke prestatie hebben verricht voor de Amsterdamse samenleving.