AMSTERDAM - Vandaag, op donderdag 28 maart, ontvangt Manfred Jansen de Amsterdamspeld uit handen van wethouder Groot Wassink. Hij ontvangt de onderscheiding vanwege zijn inzet voor de LHBTIQ+ gemeenschap in Amsterdam-West.

Manfred Jansen richtte samen met enkele buurtbewoners PINKwest op, een bewonersinitiatief dat al ruim 10 jaar activiteiten organiseert voor de LHBTIQ+ inwoners van Amsterdam-West. De activiteiten hebben als motto ‘meet your gaybours’.

Het netwerk zet zich in om de doelgroep zichtbaarder te maken in de buurten waar acceptatie van LHBTIQ+ bewoners niet vanzelfsprekend is. PINKwest organiseert onder andere een lente-, herfsten Nieuwjaarsborrel en een zomerse Picknick. Door de activiteiten leren de bewoners elkaar beter kennen en kunnen zij meer voor elkaar betekenen.

Vanwege zijn vrijwillige inzet voor het verbinden van verschillende groepen buurtbewoners in Amsterdam-West krijgt de heer Jansen de Amsterdamspeld toegekend.

Amsterdamspeld
De Amsterdamspeld is bedoeld voor Amsterdammers die zich minimaal vijf jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Amsterdamse samenleving op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied. En voor personen die eenmalig een unieke prestatie hebben verricht voor de Amsterdamse samenleving.