AMSTERDAM - Vandaag, zondag 9 juli, heeft Lies Spruit de Amsterdamspeld ontvangen uit handen van stadsdeelbestuurder in Flora Breemer (Zuid). Spruit stond aan de wieg van de Amsterdice Board Game Club, en zette zich er vele jaren voor in. De vereniging bood een ontmoetingsplek voor liefhebbers van bordspelen.


Ruim tien jaar geleden begon Lies Spruit Amsterdice Board Game Club met het doel mensen met als hobby bordspelen met elkaar te verbinden. Iedere maand ontvangt de club in stadsdeel Oost honderdvijftig spelers; zij is daarmee de grootste van Nederland. De uitreiking van de Amsterdamspeld vond plaats tijdens een van deze spelletjesmiddagen.

Naast haar rol bij de Amsterdice Board Game Club was Spruit ook actief als jurylid bij de Nederlandse Spellenprijs, een prijs die in het leven geroepen is om het betere spel in Nederland te promoten. Zij hield de jury, waarin voornamelijk mannen zitting hadden, scherp. Zo haalde ze bepaalde aspecten uit een spel die voor sommige mensen aanstootgevend zouden kunnen zijn.

Amsterdamspeld

De Amsterdamspeld wordt uitgereikt aan Amsterdammers die zich minimaal vijf jaar op bijzondere wijze en onbetaald hebben ingezet voor de Amsterdamse samenleving op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied. En voor personen die eenmalig een unieke prestatie hebben verricht voor de Amsterdamse samenleving.