AMSTERDAM - Vandaag, zaterdag 3 juni, heeft Patty Grannetia de Amsterdamspeld ontvangen uit handen van Flora Breemer, stadsdeelbestuurder van Amsterdam Zuid. Ze ontving de onderscheiding vanwege haar langdurige inzet als huisarts en de totstandkoming van het Dufayhuis in stadsdeel Zuid.

Grannetia is sinds 1990 actief geweest als huisarts in Amsterdam Zuid. Onlangs heeft zij haar praktijk overgedragen. In haar loopbaan maakte zij gebruik van haar eigen methodiek ‘Positieve Gezondheid’, waarin niet alleen naar de fysieke gesteldheid van de patiënt wordt gekeken, maar ook naar zaken als zingeving, mentale gezondheid en kwaliteit van leven. Grannetia heeft deze methode niet alleen toegepast in haar eigen zorgpraktijk, maar ook geïntroduceerd in het hele welzijnsdomein in Amsterdam Zuid.

Grannetia was initiatiefnemer voor het Dufayhuis in de Willemsparkbuurt. Hier werken huisartsen met specialisten samen werken aan integrale gezondheidszorg. Ook is er een buurtkamer waar mensen uit de buurt elkaar kunnen ontmoeten en kunnen meedoen aan activiteiten. Inmiddels is het Dufayhuis een succes in de buurt en een voorbeeld voor Amsterdam.

Vanwege de grote inzet en bijdrage die mevrouw Patty Grannetia leverde aan de gezondheid en het welzijn van vele Amsterdammers en de totstandkoming van het Dufayhuis, is zij onderscheiden met de Amsterdamspeld.

Amsterdamspeld

De Amsterdamspeld wordt uitgereikt aan Amsterdammers die zich minimaal vijf jaar op bijzondere wijze en onbetaald hebben ingezet voor de Amsterdamse samenleving op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied. En voor personen die eenmalig een unieke prestatie hebben verricht voor de Amsterdamse samenleving.