AMSTERDAM - Vandaag, vrijdag 29 januari, heeft Jeroen Verhulst uit handen van wethouder Rutger Groot Wassink de Amsterdamspeld ontvangen vanwege zijn jarenlange belangeloze inzet voor de stad, en in het bijzonder de Oostelijke Eilanden. Aangezien er vanwege de coronamaatregelen momenteel geen uitreikingsceremonies plaatsvinden, werd de onderscheiding bij uitzondering online uitgereikt.

De heer Verhulst heeft zich bijna veertig jaar lang vrijwillig ingezet voor de Oostelijke Eilanden. Naast zijn betaalde werkzaamheden zette hij zich actief en belangeloos in voor de bewoners, het auto- en fietsverkeer, de kinderopvang en wijkcentra van zijn eigen buurt.

Verhulst was begin jaren tachtig actief betrokken bij de stedenbouwkundige opzet van de Oostelijke eilanden en hij zorgde ervoor dat er kinderopvang in de buurt kwam. Na zijn pensionering in 2014 was hij medeorganisator en secretaris van de buurtorganisatie en het buurtoverleg van de Oostelijke Eilanden, het zogenoemde Eilandenoverleg. Nog altijd voert dit bewonersplatform op gestructureerde wijze overleg met de gemeente. Verhulst was na zijn pensioen vrijwilliger bij de Fietsersbond en voorzitter van de ledenraad van de Akropolistoren, een bewonerscoöperatie op het Zeeburgereiland.

Vanwege de grote jarenlange vrijwillige bijdrage die de heer Verhulst heeft geleverd aan de ontwikkeling van de Oostelijke Eilanden en zijn inzet voor het welbevinden en woonplezier van de bewoners is hij onderscheiden met de Amsterdamspeld.

Amsterdamspeld
De Amsterdamspeld is bedoeld voor Amsterdammers die zich minimaal vijf jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Amsterdamse samenleving op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied. En voor personen die eenmalig een unieke prestatie hebben verricht voor de Amsterdamse samenleving.