AMSTERDAM - Vandaag, 6 juli 2021, heeft mevrouw Gerry Wisman uit handen van stadsdeelbestuurder Flora Breemer de Amsterdamspeld ontvangen wegens haar jarenlange vrijwillige inzet als danslerares voor jong en oud.


Mevrouw Wisman was professioneel danseres bij het Nationaal Ballet. Na haar carrière is zij eerst betaald, en vanaf 2014 gratis dansles gaan geven aan kinderen en volwassenen. Eerst in buurthuis Het Hoekhuis in Watergraafsmeer en buurthuis De Brink in Betondorp, en later in Huis van de Wijk Lydia in Amsterdam-Zuid. Zij geeft met enthousiasme, deskundigheid en veel persoonlijke aandacht les in klassiek en jazzballet, juist ook aan mensen die geen balletles kunnen betalen.

Wisman zorgt er ook voor dat de kinderen tijdens de dansvoorstellingen passende kostuums dragen. De kostuums maakt zij zelf in haar thuisatelier.

Vanwege de grote vrijwillige bijdrage die mevrouw Wisman met haar toegewijde danslessen heeft geleverd aan Amsterdammers van alle leeftijden, ontvangt zij de Amsterdamspeld.