AMSTERDAM - Op 3 februari organiseren de Amsterdamse schoolbesturen samen met de gemeente Amsterdam voor het eerst de ‘Online open dag van de basisschool’. Op de open dag kunnen ouders en verzorgers op een eenvoudige en veilige manier kennis maken met het brede aanbod van het onderwijs in de stad. Deze dag is georganiseerd om ouders en verzorgers, die vanwege de coronamaatregelen niet verschillende basisscholen kunnen bezoeken, toch van de nodige informatie te voorzien. Het merendeel van de Amsterdamse scholen doen mee.

Marjolein Moorman (wethouder Onderwijs): “De basisschool is een belangrijk onderdeel van je je jeugd, een hele spannende en leuke keuze voor ouder en kind. Daarom is het van groot belang dat alle ouders en verzorgers alle informatie krijgen die ze nodig hebben om zich goed te kunnen oriënteren op de toekomst van hun kind”.

Lieke Thesingh (voorzitter BBO, namens de schoolbesturen): “Niet alleen voor ouders is deze tijd improviseren, dat is het ook voor scholen. Veel schoolleiders geven met heel veel plezier rondleidingen en gaan met toekomstige ouders in gesprek. Helaas moet dat nu anders. Fijn dat deze mogelijkheid er in deze tijd bijkomt”.

Ouders en verzorgers worden per brief en via social media uitgenodigd om digitaal een kijkje te komen nemen bij verschillende basisscholen naar keuze. Door middel van filmpjes krijgen zij een rondleiding door de basisschool, kan er deelgenomen worden aan zoomsessies met leraren en schooldirecteuren en kan er live gechat worden met een medewerker van de helpdesk van het Breed Bestuurlijk Overleg Amsterdam of de gemeente Amsterdam.

Extra informatie
Bent u de ouder of verzorger van een kind tussen de twee en vier jaar en wilt u weten welke basisscholen er zijn in Amsterdam? Ga dan op woensdag 3 februari tussen 09:30 uur en 12:00 uur naar de website www.dagvandebasisschool.nl