AMSTERDAM - Martijn Padding ontving vandaag de Andreaspenning uit handen van Sebastiaan Capel, voorzitter van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuid. Padding ontving de Andreaspenning wegens zijn bijdrage aan de Amsterdamse muzieksector. Hij ontving de onderscheiding na afloop van de wereldpremière van zijn compositie ‘Softly Bouncing’, uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest in het Concertgebouw.

De geboren Amsterdammer Martijn Padding studeerde Musicologie aan de Universiteit van Utrecht en later ook Compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar is hij op dit moment hoofdvakdocent van de compositieafdeling .

De kwaliteit en originaliteit van Paddings composities wordt breed erkend en er zijn wereldwijd vele ensembles, solisten en orkesten die zijn werk uitvoeren of opdracht geven tot nieuwe composities. In 1993 kreeg Martijn Padding al de Aanmoedigingsprijs van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK). Later volgden er nog meer muziekprijzen, zoals de International Rostrum of Composers Competition in 2009, de Edison Klassiek in 2011 en de Johan Wagenaar Prijs van de Gemeente Den Haag in 2016.

De carrière van de heer Padding heeft een internationale oriëntatie, maar hij werkt met grote regelmaat voor Amsterdamse instellingen zoals Nieuw Amsterdams Peil, Asko|Schönberg en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Andreaspenning

De Andreaspenning wordt toegekend aan personen die grote prestaties hebben verricht op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied voor Amsterdam met een landelijke uitstraling en aan personen die zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een maatschappelijk doel hebben ingezet.