AMSTERDAM - Vandaag, vrijdag 1 juli 2022, heeft de Amsterdamsche Crickcet Club (ACC) de Koninklijke Erepenning ontvangen ter ere van haar 100-jarig bestaan.

De Amsterdamsche Cricket Club werd op 5 maart 1921 opgericht door leden van voetbalclub A.F.C. De cricketvereniging heeft op dit moment 231 leden, waarvan velen al heel lang lid zijn. ACC vormt een hechte, multiculturele gemeenschap, met plek voor jong en oud, en veel expats uit landen behorend tot de Britse Gemenebest.

Naast tal van sportieve successen had de Amsterdamsche Cricket Club in de afgelopen honderd jaar een vooraanstaande rol binnen de organisatie van de nationale sportbond, de KNCB. Zo maakten leden van de Amsterdamsche Cricket Club onderdeel uit van diverse bestuurlijke afvaardigingen leverde de club door de jaren heen vele internationale scheidsrechters.

De Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning staat symbool voor het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger. Hij wordt verleend aan verenigingen stichtingen, instellingen of sportverenigingen. Een Koninklijke Erepenning kan alleen uitgereikt worden tijdens de viering van een 50-jarig jubileum of een volgend meervoud van 25 jaar.