AMSTERDAM - Vandaag, vrijdag 24 november, ontvangt Kesbeke Fijne Tafelzuren vanwege haar 75-jarig bestaan de Jubileumpenning van Amsterdam. De onderscheiding is uitgereikt door wethouder Sofyan Mbarki.

Kesbeke is een Amsterdams familiebedrijf dat gespecialiseerd is in, en bekend is van het inleggen van tafelzuren als augurken, Amsterdamse uien en zilveruitjes. Het bedrijf is in 1948 opgericht door Charles Kesbeke, en begonnen in een kelder aan het Waterlooplein. Zijn zoon Oos Kesbeke heeft het bedrijf in 1999 overgenomen, en hij runt het momenteel met zijn zoons Camiel en Sylvian. Kesbeke is een van de laatste inleggerijen van Amsterdam.

Creatief en innovatief

De producten van Kesbeke worden gebruikt in toprestaurants, maar zijn ook niet meer weg te denken uit de supermarkten. Voor haar creatieve en innovatieve ondernemerschap ontving Kesbeke in 2016 de Ondernemersprijs van de stad Amsterdam. Momenteel is het bedrijf te zien in de RTL-realityserie ‘De Augurkenkoning’.

Kesbeke Fijne Tafelzuren ontvangt de onderscheiding vanwege haar 75-jarig bestaan.

Jubileumpenning

De Jubileumpenning is voor bedrijven, instellingen, stichtingen en verenigingen, die sinds de oprichting zijn gevestigd in Amsterdam en die minstens 50 jaar bestaan.