AMSTERDAM - Op 25 november 2018 is het precies 50 jaar geleden dat de eerste bewoners in de Bijlmer de sleutel van hun nieuwe huis kregen. Vanaf dat moment heeft de Bijlmer zich ontwikkeld tot een levendige, diverse, veelzijdige buurt die vele bewoners, bouwkundigen, bestuurders, kunstenaars en anderen geïnspireerd heeft en dat nog steeds doet.

Amsterdam viert dit jubileum. Een heel jaar lang, vanaf 25 november 2017 tot en met 25 november 2018, staat een groot aantal activiteiten en evenementen in het teken van 50 jaar Bijlmer.

Diverse culturele instellingen, media, evenementen, scholen en andere partijen werken mee om een feestelijk programma op te stellen met aandacht voor sport, talenten, wijkeconomie, bewonersparticipatie en verbinding. Op 25 november 2017 wordt dit programma bekend gemaakt.

Oproep: aanmelden activiteiten en evenementen

In samenwerking met diverse organisaties, instellingen, bewoners en scholen wordt een spetterend jubileumprogramma opgesteld. Dit programma wordt op de feestelijke kick-off op 25 november 2017 bekend gemaakt. Organiseert u een activiteit of evenement dat in het programma zou passen? Laat het ons weten en mail uw initiatief naar 50jaarBijlmer@Amsterdam.nl

Contact en informatie

Voor vragen of het aanmelden van activiteiteiten en evenementen kunt u mailen naar 50JaarBijlmer@Amsterdam.nl of bellen naar 14 020.