AMSTERDAM - Op donderdag 26 augustus gaven burgemeester Femke Halsema en wethouder Victor Everhardt (Economische Zaken) het startschot voor de terugkeer van zakelijke evenementen in de stad in RAI Amsterdam.

De burgemeester en wethouder hebben samen met RAI CEO Paul Riemens en Tracey Davies, president van Money 20/20, het beurs – en congresseizoen 2021/2022 officieel geopend tijdens een persconferentie. Tijdens deze persconferentie werden de meerdaagse internationale beurzen en congressen weer van harte welkom geheten. Ook de laatste maatregelen met betrekking tot zakelijke evenementen werden toegelicht en de bestuurders benadrukten de impact die zakelijke evenementen zoals Money20/20 hebben op de relevante sectoren (zoals FinTech en Life, Sciences & Health).

Aantrekkelijke congresbestemming
Burgemeester Halsema: "Ik ben verheugd dat er weer zakelijke evenementen in onze stad gaan plaatsvinden.We zijn er klaar voor om internationale evenementen in de stad en de RAI te ontvangen, te organiseren en te faciliteren."
Wethouder Everhardt (Economische Zaken): "De gemeente Amsterdam investeert de komende vier jaar 3,7 miljoen euro in het werven van congressen die waardevol zijn voor onze stad. We willen van Amsterdam één van de belangrijkste congressteden van Europa maken. Amsterdam staat nu op de veertiende plaats op de lijst van meest aantrekkelijke congresbestemmingen wereldwijd. Congressen zorgen voor inkomen, werkgelegenheid en opleidingsplekken en versterken tegelijkertijd de lokale economische sectoren."

Omzet
Alleen al de congressen in RAI Amsterdam genereerden in 2019 een jaaromzet van circa 690 miljoen euro en werkgelegenheid van 6.300 fte's voor de regio Amsterdam (MRA). Over het algemeen is een omzet van 1 euro toegevoegde waarde voor RAI Amsterdam 7 euro toegevoegde waarde voor de regio. Met de Amsterdamse congressector die anderhalf jaar stil heeft gelegen, liep de regio Amsterdam een omzet van ongeveer een miljard euro mis.
Rai CEO Paul Riemens: "In nauw contact met klanten, exposanten en andere relaties hebben we de juiste mix gevonden om evenementen veilig en verantwoord te laten plaatsvinden. We zijn er klaar voor om in september van start te gaan met verschillende invloedrijke evenementen voor alle sectoren, ook de financiële."

Money 20/20
Money20/20, 's werelds toonaangevende evenement voor de betalings-, fintech- en financiële dienstverlening, zal van 21 tot en met 23 september 2021 als eerste evenement plaatsvinden in het RAI Amsterdam Convention Centre.