AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam en de Sportraad hebben de handen inéén geslagen zodat Amsterdammers ondanks de coronamaatregelen op een creatieve manier kunnen blijven sporten. Amsterdammers die nu niet bij hun sportclub of sportschool terecht kunnen, kunnen fit blijven via initiatieven die verzameld worden op de website WijAmsterdam.nl.

Waarnemend wethouder Sport Laurens Ivens: “Het is jammer dat we in deze tijd maatregelen hebben moeten nemen waardoor sportverenigingen stilliggen en sportveldjes gesloten zijn. Toch is het belangrijk om in beweging te blijven. Daar willen we de Amsterdammers graag bij helpen. Daarom heb ik de Sportraad gevraagd mee te denken over manieren om in beweging te kunnen blijven. Daarnaast zijn er veel Amsterdammers, bedrijven en organisaties die iets voor en met elkaar willen doen. Op WijAmsterdam.nl staan nu een hoop initiatieven zoals de voetbalchallenges van Ajax Homies, Kung Fu Kids of oefeningen voor ouderen. Ik ben trots op onze solidaire, sportieve stad, waarin we samen zorgen dat Amsterdammers fit blijven.”

Voorzitter van de Sportraad Ageeth Telleman: “Indrukwekkend wat sportaanbieders ondernemen om ons thuis in beweging te houden, terwijl ze achter de schermen hard werken om de gevolgen van de crisis op te vangen. Dit podium helpt Amsterdammers om gezond te blijven en geeft ons plezier en een gevoel van verbondenheid”.

Door de coronamaatregelen liggen de meeste sportactiviteiten in de stad stil en zitten Amsterdammers noodgedwongen thuis. Door de initiatieven op WijAmsterdam.nl kunnen zij bij een snel toenemend aantal aanbieders terecht om in beweging te blijven. Dit aanbod wordt elke dag groter. Daarnaast helpt Topsport Amsterdam door het beschikbaar stellen van kennis en expertise over de begeleiding van sporters, mental training en adviezen over voeding en gezondheid. Allerlei partijen in de stad, zoals Team Sportservice Amsterdam, maar ook individuele Amsterdammers, komen met creatieve ideeën en oplossingen om in beweging te blijven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rutha Fessehaye, woordvoerder waarnemend wethouder Sport Laurens Ivens, 06-19303806.