AMSTELVEEN - Het evenement ‘Amstelveen Under Construction’, waar kinderen hun eigen LEGO-voertuig konden bouwen, is zaterdag drukbezocht. De middag was in het informatiecentrum van de gemeente: Amstelveen Inzicht. Er kwamen naar schatting 400 kinderen op de gelegenheid af.

Terwijl de aanwezige kinderen speelden in het LEGO-paradijs kregen de ouders meer informatie over de verschillende bouwprojecten in en rond Amstelveen. Wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer en Vervoer) nam ook een kijkje. “We zijn verheugd met de grote opkomst. Het was echt een middag voor jong en oud. Mooi dat de jeugd zo betrokken wordt bij de bereikbaarheid en de toekomst van onze stad.”

IJssculptuur en excursie
Naast de bouwblokjes stond er voor de deur van boekhandel Libris Venstra een kunstenaar die een tram uit ijs hakte. Ook konden bezoekers mee op excursie naar de bouwplaats Kronenburg. Hier gaven medewerkers van de aannemer VITAL een toelichting op de ombouw van de Amstelveenlijn. Op deze locatie, en bij Sportlaan en Zonnestein, zijn de werkzaamheden al duidelijk zichtbaar.

Amstelveen InZicht
In het informatiecentrum, gevestigd aan het Stadsplein 103 (boven de bibliotheek), kunnen inwoners een blik op het Amstelveen van de toekomst werpen. Er is informatie over de grote (infrastructurele) projecten in Amstelveen. Zoals de verbreding van de A9, de ombouw van de Amstelveenlijn en ontwikkelingen in het Stadshart. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.amstelveeninzicht.nl.