AMSTERDAM - Van vrijdag 3 augustus 20.00 uur tot en met maandag 20 augustus 06.00 uur zijn er werkzaamheden rondom het Prins Bernhardplein, het Julianaplein, het voorplein van het Amstelstation en de Mr. Treublaan. In dezelfde periode worden ook werkzaamheden uitgevoerd bij de Berlagebrug en de Gooiseweg.

Voor de werkzaamheden zijn omleidingen van het verkeer nodig. Er kan ook geluidsoverlast ontstaan.

Wat gaat er gebeuren?
- Amstelstation: Verplaatsen van tramstation naar het voorplein (voorheen taxistandplaats). Aanleg nieuwe rails en bovenleidingen.
- Mr.Treublaan: Vervangen versleten tramrails.
- Kruising Treublaan / Weesperzijde: Plaatsen van nieuwe verkeerslichten
- Gooiseweg tussen Prins Bernhardplein en A10: Nieuw asfalt en riool
- Verleggen van kabels en leidingen (waar nodig).

Wanneer?
De werkzaamheden starten op vrijdag 3 augustus 20.00 uur en duren tot en met maandag 20 augustus 06.00 uur. Er wordt 24 uur per dag doorgewerkt. De werkzaamheden kunnen zorgen voor geluidshinder. In de nacht wordt de geluidshinder zoveel mogelijk beperkt.

Afsluitingen en omleidingen
De omleidingen worden ook met borden aangegeven. Waar nodig worden verkeersregelaars ingezet.Het Amstelstation en de omgeving blijft bereikbaar.

Autoverkeer
- Mr Treublaan: In beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer. Omleiding via Amsteldijk en Wibautstraat. Bestemmingsverkeer naar de Weesperzijde via de Berlagebrug, het voormalige Renaultgebouw (oa restaurant Dauphine) is bereikbaar vanaf de Wibautstraat /Gooiseweg.
- Julianaplein: In beide richtingen afgesloten. Omleiding via Hugo de Vrieslaan en Nobelweg. Het Amstelgebouw blijft bereikbaar vanaf de Hugo de Vrieslaan.
- Gooiseweg: Blijft bereikbaar. incidenteel worden op- en afritten naar de ringweg A10 afgesloten. Soms minder rijstroken.

Kiss and Ride (halen en brengen station Amstel)
- Goudriaanstraat: naast de fietsenstalling
- Hugo de Vrieslaan hoek Bertrand Russellstraat

Fietsers en voetgangers
Tussen Mr.Treublaan en Julianaplein: Omleiding in beide richtingen via een tijdelijke route midden over het Prins Bernhardplein.

Openbaar vervoer
- Tram 12, bus 15 en 62 komen niet op het Amstelstation. Houd rekening met enige loopafstand (zie kaartje).
- Tram 12 richting Centraal Station vertrekt vanaf het Victorieplein. Richting Amstelstation eindigt de tram op de Vrijheidslaan, hoek Amsteldijk.
- Bus 62 vertrekt en eindigt op de Mr Treublaan.
- Bus 65 wordt gesplitst in twee buslijnen. Bus 65 rijdt tussen KNSMlaan en het nieuwe busstation Amstel. Bus 15 rijdt vanaf Sloterdijk via station Zuid naar de Mr. Treublaan.
- Bus 15 en 62 kunt u gebruiken om vanaf de Mr Treublaan op de halte bij Victorieplein te komen.
- Alle overige bussen blijven de bestaande routes volgen en stoppen en vertrekken