AMSTELVEEN - De avontuurlijke speelplaats en het kunstgrasveld aan de Vlielandstraat naast de Roelof Venemaschool kunnen bespeeld worden.

Wethouder Floor Gordon (Integraal Wijkbeheer) en kinderburgemeester Varvara trapten woensdag 13 juni als officiële opening de eerste ballen door het doel van het grote kunstgrasveld.

Het tussen de doelpalen gespannen papierschoten zij niet kapot. Dat lukte de kinderen van de Roelof Venemaschool wel. Varvara zei dat dit waarschijnlijk een van haar laatste activiteiten zal zijn als kinderburgemeester. Na de opening haastte zij zich naar het raadhuis om mogelijke kandidaten voor de volgende kinderburgemeestersperiode te ontmoeten. Wethouder Floor Gordon gaf aan dit een geslaagd project te vinden. Dat tot stand kwam in samenspraak met de buurt en met kinderen. Zij is voorstander van avontuurlijk spelen waarbij kinderen meer hun fantasie kunnen gebruiken. Op deze ruime speelplek kan volop gespeeld worden en op het kunstgrasveld dat is ingestrooid met zand zelfs onder alle weersomstandigheden. Gordon hoopt dat deze centrale groene plek tussen BSO, school en buurt kinderen verleidt tot meer buitenspelen.