AMSTERDAM - Waar het in de ochtend nog rustig bleek is de drukte in Amsterdam tijdens Koningsdag 2022 alleen maar toegenomen. De politie sprak rond 15.30 uur over een drukke, maar beheersbare en vooral gezellige Koningsdag.


De eerste koningsdag na twee jaar corona verloopt tot dusverre zonder enige wanklank. Mensen uit het gehele land zijn naar de hoofdstad gekomen. Waar de politie in voorgaande jaren nog wel eens opriep om niet meer naar de stad te komen is dat nu niet nodig. Wel heeft men opgeroepen om niet meer het water op te gaan, want daar is het wel extreem druk. "Toch is ook daar de situatie nog steeds beheersbaar", aldus de politie.

Op de website Druktebeeld.Amsterdam was rond 16.00 uur te zien dat de Prinsengracht behoorlijk was volgestroomd. Ook kwam er een oranje menigte richting Rembrandtsplein, Waterlooplein, Spui en de Nieuwmarkt bijeeen. Daarnaast is het met name druk bij het Olympisch Stadion, waar het festival Oranjebloesem wordt georganiseerd, en in en rondom het Vondelpark.