AMSTERDAM - Wie wel eens met de trein van of naar station Amsterdam Sloterdijk gaat is het misschien wel opgevallen: het opvallende gebouw met klimgrepen aan de buitenkant. Dat is het gebouw van Klimhal Amsterdam. Benieuwd naar wat er daar allemaal binnen gebeurt de komende tijd? Lees dan snel verder!

Klimhal Amsterdam bestaat sinds 1996 en is sindsdien de grootste klimhal van de Benelux. De klimmuur is 21 meter hoog en heeft een totaal oppervlak van 3300 m². Er zijn ongeveer 300 routes en boulders te volgen.

Gratis klimmen met de Stadspas of met een mooie korting in de kerstvakantie

Voor gezinnen die het wat minder breed hebben heeft de Klimhal in de kerstvakantie een leuke actie: van 23 december tot en met 7 januari kunnen zij gratis klimmen. Er kan op zaterdag en zondag om 13:00 geklommen worden en van maandag tot en met vrijdag om 17:00. Let op: reserveren is verplicht! Reserveren doe je door te bellen naar 020-6810121. Voor iedereen zonder stadspas is er een mooie korting, 10 euro per kind in plaats van 16,50 euro.

Extra klimgroepen voor kinderen en 16+ers

Door toenemende grootte van de groepen, zullen er nu op dinsdag drie klimgroepen bijkomen. Nieuw hieraan is de toevoeging van een groep voor 16 jaar en ouder. De lessen zullen worden gegeven door niemand minder dan Mirjam Verbeek, meervoudig Nederlands Kampioen klimmen. Aanmelden? Dat kan door te mailen naar info@klimhalamsterdam.nl.

Bekijk voor meer informatie de volgende pagina.

Het schema ziet er als volgt uit:

•16.00-17.15 uur Klauter klimgroep voor kinderen van 5-8 jaar

•17.15-18.45 uur Gevorderden klimgroep, 8-16 jaar

•18.45-20.15 uur 16+'ers,

Start nieuwe klim- en bouldertrainingsperiode

Ook aan volwassenen wordt gedacht: voor hen zullen er eveneens lessen te volgen zijn. Onder begeleiding van de zogenoemde ‘drill-instructors’ wordt er gewerkt aan de klimtechniek, -tactiek, -kracht en het uithoudingsvermogen. Er zal gewerkt worden met echte trainingsschema’s en je krijgt allemaal tips om beter te worden. Er mag gebruik gemaakt worden van alle trainingsfaciliteiten in de klimhal. De training duurt iedere week 2 uur. Meer informatie over de klim- en bouldertraining voor volwassenen vind je hier.

Wist je dat..

… er sinds kort een nieuwe rotsklim-simulator is in de klimhal? De XclimbPro XL is verstelbaar en er zijn ook meerdere snelheden mogelijk. Het klimmen wordt hiermee nog uitdagender.

… de wanden in de klimhal tegenwoordig voorzien zijn van zogenoemde auto-belays? Dit is een automatisch zekeringsapparaat waarmee klimmers zonder iemand anders erbij kunnen klimmen. Het apparaat haalt het touw in en wanneer je valt laat hij je zakken met constante snelheid.

Meer weten over deze toffe ervaring? Bekijk dan de website van Klimhal Amsterdam!