Een stad bezoeken in de zomervakantie? Dat is natuurlijk altijd een goed idee! Maar laten we eerlijk zijn; de kinderen zijn misschien niet zo enthousiast over die 'saaie' stadstour. Gelukkig heb ik een super tip! Beleef een spannend stadsavontuur met een outdoor escape citygame van City Adventures. Super leuk om met je gezin te spelen waar en wanneer jullie maar willen!


De avontuurlijke spellen van City Adventures waren de redders in nood toen mijn eigen pubers zich vorige week niet meer van de bank wilden bewegen. De keuze voor 'Escape the City' leek ons een leuke uitdaging, een stadsspeurtocht die een unieke belevenis beloofde. Arnhem is de stad waar mijn vrouw en ik zijn opgegroeid, en daar wilde we altijd nog een keer naartoe met onze kinderen. Dus de keuze was gemaakt: Escape the City in Arnhem!

Met een smartphone in de hand en een startpakket dat online kon worden besteld, transformeerde onze alledaagse wandeling in de stad tot een avontuur vol raadsels en mysteries. Echt harstikke leuk! De kinderen gingen op in het kraken van codes om gijzelaars uit virtuele kamers te bevrijden. Al spelend, leidde de citygame ons naar verborgen hoeken van het centrum van Arnhem die we nog nooit eerder hadden ontdekt.

Heb je een grotere groep? Dan kun je gemakkelijk met meerdere teams tegen elkaar spelen. Naast Escape the City, kun je bij City Adventures ook kiezen voor de detectivegame 'Sherlock', waar je gewapend met je gsm in de stad op zoek gaat naar allerlei virtuele aanwijzingen, het moordwapen en de dader om zo het moordmysterie op te lossen.

Als je de uitdaging wilt opvoeren, is 'The Hunt' trouwens ook een echte aanrader. De naam zegt het al, een jacht waarin je competitief de tegenstander probeert te verslaan. Dan krijg je die hangpubers binnen no-time in beweging en rennen straks door de straten van jullie gekozen stad om kluizen te kraken en van de radar te verdwijnen.

Dus als je nog op zoek bent naar een leuke en originele activiteit voor de zomervakantie, aarzel dan niet langer. Bezoek de website van City Adventures, kies je favoriete spel en beleef de stad (dorp kan trouwens ook) op een geheel nieuwe manier. Ontrafel de mysteries, verken de verborgen hoeken en zorg ervoor dat de kreet 'Mam, ik verveel me zo…….' voorgoed verleden tijd is!

Dus, waar speel jij deze week je citygame? Kijk op de website van City Adventures voor de leukste stadsspellen! Je kunt eenvoudig online bestellen voor 47,- per team en spelen op je eigen smartphone.