HUISDUINEN - Fantastisch nieuws voor Fort Kijkduin: het fort is namelijk genomineerd voor het 'Leukste Uitje' van de ANWB in de provincie Noord-Holland! Een mooie erkenning voor de publiekstrekker uit Huisduinen en een kroon op het harde werk van het toegewijde team na alle vernieuwingen en verbouwingen. Maar nu heeft Fort Kijkduin jouw hulp nodig om de felbegeerde titel binnen te halen!


Stemmen is eenvoudig en kost slechts een paar minuten tijd. Ga naar www.anwbleuksteuitje.nl en breng je stem uit, hierbij maak je tevens kans op leuke prijzen. Met jouw steun zetten we samen Fort Kijkduin op de kaart als dé ultieme bestemming voor een dag vol avontuur, geschiedenis en vermaak in Noord-Holland!

Waarom stemmen op Fort Kijkduin?

Fort Kijkduin is meer dan alleen een Rijksmonument. Het is een educatieve plek waar jong en oud kunnen genieten van interessante en interactieve activiteiten. Het fort kan op verschillende manieren ontdekt worden, van een aquariumspeurtocht tot een boeiende rondleiding. Hierbij leer je over het leven van soldaten in de vesting, de bewoners en de omgeving. Een bezoek aan het fort is als een reis door de geschiedenis en verschillende periodes. Bij de indrukwekkende bassins van het Noordzeeaquarium sta je oog in oog met haaien, roggen en andere vissen.

In het laatste decennium heeft Fort Kijkduin een flinke upgrade doorgemaakt. Met de aanbouw van de gerestaureerde bastions, het opnieuw geconserveerde skelet van Chris de Potvis, een nieuwe brug, het gemoderniseerde Noordzeeaquarium en het (deels) opnieuw ingerichte museum is Fort Kijkduin klaar voor de toekomst. Bijna dan, want er staat nóg een modernisering op gepland in de toekomst.

De nominatie wordt dan ook zeer gewaardeerd. Het Napoleontische fort roept iedereen op om hun stem uit te brengen via de website van ANWB Leukste Uitje want iedere stem telt!

Ook zit Fort Kijkduin nog steeds in de race in de Mooiste Fort van het Land-verkiezing! Inmiddels hebben al honderden mensen hun stem uitgebracht. Daarom is Fort Kijkduin geëindigd in de top 5 en bevindt zich nu in de laatste stemronde. Deze ronde duurt tot 31 augustus. Stemmen is simpel: Ga naar de website www.mooistefort.nl en klik op het hartje onder Fort Kijkduin zodat het rood wordt. Namens Fort Kijkduin: bedankt!

Tijdens de zomervakantie is Fort Kijkduin dagelijks geopend voor publiek.

www.fortkijkduin.nl