HOORN - De kleding van Swiebertje, Pipo en Zuster Klivia, maar ook de originele poppen uit Dappere Dodo, Rikkie en Slingertje, de Fabeltjeskrant en Paulus de Boskabouter. Dat en veel meer is tot eind 2022 te zien in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn. De tentoonstelling ”Kijkbuisvrienden, 70 jaar KinderTV is namelijk verlengd t/m 31 december 2022. Omdat bezoekers er om vroegen en vanwege de vele bezoekers en enthousiaste reacties.

Directeur Hans Stuijfbergen: “Onze bezoekers reageren heel positief op deze expositie. ‘Altijd laten staan’ schrijven ze in ons Gastenboek en in onze enquête krijgt de KinderTV-expositie alleen maar positieve reacties. Daarom hebben we besloten om de tentoonstelling te verlengen. Ons hele museum is natuurlijk een reis door de tijd maar we merken dat programma’s uit je jeugd altijd mooie herinneringen oproepen.”

Ook boek over KinderTV

Het Museum van de 20e Eeuw heeft bij de tentoonstelling een boek uitgegeven met de historie van de Nederlandse kindertelevisie. Met heel veel foto’s in kleur en zwart/wit, 200 pagina’s en heel veel leuke anekdotes over de oude kinderprogramma’s. Het boek is in de museumwinkel te koop en via hun webshop: https://www.museumhoorn.com/boek-70-jaar-KinderTV

Unieke objecten uit tv-historie

Niet eerder waren zo veel originele, en dus unieke, objecten uit de historie van 70 jaar kindertelevisie bijeengebracht. Uit alle decennia komen programma’s aan bod, van Oebele tot Hamelen, van de Bereboot tot Kabouter Plop. Uiteraard zijn veel historische fragmenten en foto’s te zien, maar ook originele rekwisieten, scripts en objecten. Het bolhoedje en brilletje van Tita Tovenaar, de kleding van Tika, de pruik, lange schoenen en kleding van Pipo. Maar ook de outfit van Kluk-Kluk, het verpleegsterskostuum van Zuster Klivia en zelfs de schrijfmachine van Annie MG Schmidt waarop de teksten van JaZusterNeeZuster zijn geschreven.

Nostalgisch museum

De grote vaste collectie van het museum is voor jong en oud een Feest der Herkenning. Ontdek de eerste mobieltjes en computers maar ook een blaasbalgstofzuiger of speelgoed van vroeger. In het museum maak je een heuse tijdreis. Het museum is gevestigd in een oude gevangenis bij de haven van Hoorn.

Voor informatie: www.museumhoorn.nl