HOORN - Een prachtig stukje Amsterdam is nu te zien op de LEGO tentoonstelling in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn. Knap nagebouwde grachtenpanden, een ophaalbrug, woonboten in de gracht, een draaiorgel, allemaal gebouwd met LEGO onderdelen door Jarco Weergang uit Nootdorp.


Online kreeg de LEGO-bouwer al veel complimenten voor zijn Amsterdamse grachtenpanden die tot in detail zijn nagebouwd. Zelf zegt Jarco over zijn bouwen met de bouwsteentjes: “Als kind heb ik tot de pubertijd heel veel met LEGO gespeeld. Daarna raakte LEGO op een gegeven moment uit de gratie totdat ik zelf kinderen kreeg. Al snel werd ik geïnspireerd door het thema Amsterdamse Grachtenpanden. Na een aantal pogingen begon mijn avontuur pas echt.”

“Het zwarte pand links achterin is op de Keizersgracht 716 gebaseerd, het eerste pand wat de start was van deze maquette, een jaar of acht geleden. Er zitten veel speciale bouwtechnieken in de gebouwen.” Aldus Jarco Weergang die supertrots is dat zijn stukje Amsterdam tot in ieder geval september 2024 in het Museum van de 20e Eeuw te zien is.

Daar loopt voorlopig nog de expositie 90 jaar LEGO. In drie zalen staan honderden bouwwerken, de hele geschiedenis van LEGO en er is uiteraard een bouwhoek. Inmiddels trok de tentoonstelling al meer dan 140.000 bezoekers. Meer info op www.museumhoorn.nl