De schuifdeur van een buscamper heeft eigenlijk maar één nadeel: hij maakt lawaai als je hem sluit. De Softclose is een betaalbare oplossing voor dit probleem.


De schuifdeur van een buscamper heeft natuurlijk veel voordelen. Je haalt buiten naar binnen. En als je keukenblok er half voor staat, heb je een prima uitzicht tijdens het koken. Zo zijn er vast nog meer voordelen te verzinnen.

Maar er is ook een groot nadeel; de schuifdeur moet namelijk met een klap dicht. Doe je dat te voorzichtig, dan valt hij namelijk niet in het tweede slot. Bijvoorbeeld als je ’s nachts naar het toilet bent geweest en je wilt hem heel stil dichttrekken. Als dat niet meteen lukt, moet je het nog eens proberen. Dat wil je de campingburen eigenlijk niet aan doen. Camper Profi heeft nu een betaalbare oplossing.

De Softclose is een uiterst stille elektrische sluiting die zorgt voor een geruisloze werking.

Met een prijs vanaf 625 euro is de Softclose geschikt voor alle Sevel-bussen, waaronder de Fiat Ducato, Citroen Jumper en Peugeot Boxer, gebouwd vanaf 2006. Daarnaast is hij ook compatibel met de Mercedes Sprinter en VW Crafter vanaf 2009, evenals de VW Crafter II en MAN TGE vanaf 2018. En binnenkort voor de Ford Transit vanaf 2015.

De installatie van de Softclose neemt ongeveer vier uur in beslag bij een garage. Dit kan variëren afhankelijk van de indeling van de camper rond de C-stijl. Vier gaten moeten worden geboord voor de installatie. Een sensor detecteert wanneer de schuifdeur wordt gesloten. Op het laatste stukje trekt de Softclose de deur geluidloos in het slot met behulp van een pin. Omdat de deur al bijna gesloten is op het moment van sluiten, is het vrijwel onmogelijk om je vingers ertussen te krijgen.

Het AST SoftClose systeem is direct uit voorraad leverbaar, zodat u snel kunt profiteren van deze handige en geluidloze sluitoplossing.