WERKENDAM - AFC staat weer op de tweede plaats van de Tweede Divisie na een zege op Kozakken Boys. In Werkendam werd de jonge Daniël Zoutberg de matchwinnaar door twee goals te maken: 1-3.

Zoutberg kreeg van trainer Uli Landvreugd een basisplaats bij afwezigheid van Raily Ignacio. Halverwege de eerste helft kwamen de Amsterdammers wel op achterstand door een kopbal van Gwaeron Stout.

De kentering was er na de rust en mogelijk veroorzaakt door een conflict tussen trainer Michel Langerak van de thuisploeg met zijn speler Nizar Mekkaoui, die vervolgens om een wissel vroeg. Met wat geluk kwam AFC daarna op gelijke hoogte door een eigen doelpunt na een misverstand tussen Creutzburg en keeper Van de Meulenhof. In de laatste 25 minuten wist Zoutberg vervolgens met twee gave treffers te beslissen.

AFC staat daarmee op negen punten van koploper Katwijk.