SPAKENBURG - AFC heeft de koppositie in de Tweede Divisie, en de twee punten voorsprong op IJsselmeervogels, weten te behouden na een benauwde 1-2 zege bij Spakenburg. Namens de Amsterdammers was Yordi Teijsse weer eens het goudhaantje met twee treffers.

De aanvaller maakte zijn eerste uit de rebound nadat Ignacio op de lat had gekopt. Volgens velen aan de "blauwe kant" van Spakenburg had de bal hierbij de doellijn niet gepasseerd , maar werd deze toch goedgekeurd door de arbiter. De voorsprong was echter van korte duur want vijf minuten later kreeg Jordi Bitter de bal aangespeeld in de zestien. Met een mooi schot vanuit de draai zorgde hij voor de gelijkmaker voor de ploeg van trainer John de Wolf. Nog voor rust komt AFC op een hernieuwde voorsprong als Teijsse goed anticipeert op een hoge bal en keeper Ter Wielen kansloos laat.

In de tweede helft moet de ploeg van trainer Uli Landvreugd vervolgens alle zeilen bijzetten om Spakenburg van zich af te houden. Zo onderscheidt keeper Zonneveld zich met een magnifieke reflex na een kopbal van Van der Neut. Met pijn en moeite trekt AFC de zege over de streep, en mag men volgende week in eiegen huis de koppositie verdedigen als het in vorm zijnde Koninklijke HFC op bezoek komt.

Spakenburg - AFC 1-2 (1-2)
14. Y. Teijsse 0-1
19. Bitter 1-1
44. Y. Teijsse 1-2