AMSTERDAM - Amsterdam heeft zojuist de contracten ondertekend voor de aanleg van vijf nieuwe kunstgrasvelden en een nieuw clubgebouw voor de Amsterdamsche Football Club (AFC) op het sportpark Goed Genoeg op de Zuidas. De aannemers starten maandag 8 juli met de werkzaamheden zodat de nieuwe voorzieningen in de zomer van 2020 klaar zijn. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats zodat er tijdens de aanleg gewoon gevoetbald kan worden.


Wethouder Udo Kock (Zuidas): “Straks kunnen Amsterdammers voetballen op gloednieuwe velden en daarna voor de derde helft naar het nieuwe clubgebouw van AFC. Dat is mooi voor alle voetballers en supporters van AFC en ook voor Amsterdam. Zuidas wordt steeds meer een echte wijk waar niet alleen wordt gewerkt, maar waar ook wordt gewoond en gesport, zoals straks op dit prachtige sportpark.”

Ad Westerhof, voorzitter AFC: ‘Vanaf de jaren 90 heeft AFC met de gemeente gesproken over een nieuw sportpark met een clubhuis op de Zuidas. Het is onvoorstelbaar mooi dat het nu gerealiseerd gaat worden. AFC kan zo verder aan haar toekomst bouwen en haar ambities nog beter realiseren. Dank aan allen die zich gedurende vele jaren hebben ingezet om dit te bereiken!’

Nieuwe locatie voor sportpark en clubgebouw
De definitieve gunning van de opdracht is het sluitstuk van een jarenlang proces om AFC, de oudste voetbalclub van Amsterdam, in te passen in de planontwikkeling op de Zuidas. Het nieuwe sportpark en het clubgebouw worden in noordelijke richting verplaatst. Ten zuiden van het nieuwe sportpark zal een nieuwe woonwijk met ongeveer 1.500 woningen worden gerealiseerd.

Gefaseerde uitvoering
Het nieuwe sportpark krijgt vijf nieuwe kunstgrasvelden. Aannemer Sallandse Wegenbouw legt het nieuwe sportpark aan en HSB Bouw zorgt voor de bouw van het nieuwe clubhuis. De uitvoering vindt gefaseerd plaats zodat er ook tijdens de werkzaamheden gewoon gevoetbald kan worden.

Maatschappelijk gebruik van sportvelden
De gemeente is eigenaar en beheerder van het nieuwe sportpark. AFC is de hoofdhuurder. Het sportpark zal daarnaast ook gebruikt worden door een aantal scholen in de omgeving en ook de kinderen in de nieuwe woonwijk kunnen er straks een balletje trappen. AFC wordt eigenaar van het nieuwe clubgebouw.