VOLENDAM - Ondanks een flink portie strijdlust moest Jong FC Volendam zaterdag toch het onderspit delven tegen titelkandidaat AFC. Raily Ignacio zorgde een kwartier voor tijd voor het enige doelpunt van de wedstrijd: 0-1.

Na een minuut stilte voor voormalig AFC-speler Marien Willemsen die op 38-jarige leeftijd overleed, gingen beide ploegen de strijd met elkaar aan in het Kras-Stadion. De eerste helft leverde een sterke start op voor de in zwaar weer verkerende Volendammers. Mogelijkheden waren er voor Johnson en Gustavo, maar de beste kans viel aan de andere kant toen keeper Van Oevelen met een puike redding Linthorst van het scoren afhield.

Na rust waren de beste mogelijkheden ook voor de Amsterdammers, maar de thuisploeg ging de duels vol aan en weigerde te capituleren. Toch moest men zich in de 76e minuut gewonnen geven toen Ignacio scoorde op aangeven van de koud ingevallen Benninga. Ondanks aandringen van de thuisploeg kwam er in die stand geen verandering meer.