AMSTERDAM - Hekkensluiter OFC heeft zaterdagmiddag voor een verrassing gezorgd door koploper AFC op een gelijkspel te houden. Op Sportpark Goed genoeg leken de Amsterdammers op weg naar de zege toen het vijf minuten voor tijd op 3-1 kwam. De Oostzaners wisten echter in blessuretijd tweemaal te scoren: 3-3.

Feitelijk leek het duel na een klein uur al te zijn gespeeld nadat Joël Tillema, die na vijf minuten ook al de score had geopend, de stand op 2-0 bracht. OFC gaf echter niet op en kwam in de 69e minuut terug via Niels Butter.

Het duel leek alsnog beslist te worden toen Noa Benninga vijf minuten voor tijd zijn eerste goal voor AFC wist te maken. Het "zekerheidje" voor AFC kreeg echter toch een andere wending. Vier minuten in blessuretijd bracht Joël Donald de spanning terug en twee minuten later wist butter met zijn tweede van de middag de eindstand op 3-3 te brengen.