AMSTERDAM - De Noord-Hollandse topper in de Tweede Divisie tussen AFC en Koninklijke HFC heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. Op Sportpark Goed Genoeg eindigde het duel tussen de koploper en de nummer drie op 0-0. De uitslag had voor de stand niet al teveel gevolgen aangezien zaterdag de nummer twee in de stand, IJsselmeervogels ook al had gelijk gespeeld.

AFC behoudt daardoor een voorsprong van twee punten op IJsselmeervogels en Koninklijke HFC volgt nog altijd op acht punten. Het AFC van trainer Uli Landvreugd mocht na afloop met name keeper Patrick Zonneveld dankbaar zijn want het was de Haarlemse ploeg die het betere van het spel had. Zo pakte de doelman maar liefst drie doelpogingen van Khalid Tadmine en was met name de redding op een kopbal van Wessel Boer een zeer fraaie. Namens AFC was de beste kans voor Yordi Teijsse maar zijn inzet werd door Lars Weistra van de lijn gehaald.

Volgende week speelt AFC op zondag de uitwedstrijd bij De Treffers. Koninklijke HFC komt een dag eerder al in actie in een thuiswedstrijd tegen Jong Vitesse.

AFC - Koninklijke HFC (0-0)

Opstelling AFC: Zonneveld; Kulhan, Richard, Jansen (69. Linthorst), Van den Houten; K. Teijsse, Hoek, Y. Teijsse; Grootfaam (85. Jesse), Ignacio, Belarbi (46. Claver).

Opstelling Kon. HFC: Boks; Volkert, Wilffert, Van der Slot, Hols, Volkert; Boer, Weistra, Van Son; Eindhoven (76. v.d. Linden), Tadmine.