AMSTERDAM - AFC heeft na de corona-stop direct averij opgelopen in de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis. De ploeg van trainer/coach Ulrich Landvreugd kwam tegen de gasten van Dogan Corneille niet verder dan 1-1.

Op een winderig Sportpark Goed Genoeg leken beide ploegenn met de brilstand te gaan rusten. In de blessuretijd werd Splinter de Mooi echter gevloerd door Gabri Urbanus. Joël Tillema schoot de strafschop koelbloedig binnen.

De gasten uit Maassluis die voor de rust de accenten op de defensie hadden liggen, nam nu iets meer risico en kwamen tien minten na de rust terug. Na een corner van Dercks legde Urbanus terug op Gijs Abbas die keeper Zonneveld met een schot passeerde. Mede door de weersomstandigheden werd het spel er hierna niet beter op en bleef het bij 1-1.